T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SARIÇAM - Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akifi anma Programı il programı okulumuz organizasyonuyla gerçekleşti

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akifi Anma programı okulumuz koordinesinde gerçekleşti. törene Adana milletvekili Tamer DAĞLI, Adana Vali vekili Cengiz HOROZOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Murat BİLAL, ilçe milli eğitim ve şube müdürleri ile misafirler katıldı. 

İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıl dönümünü kutlamak ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak için düzenlenen Adana İl Milli eğitim Müdürlüğünün programı Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Salon sergi salonunda Salih KILIÇASLAN ve İlhan Cemal KAPUSIZ yönetiminde Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Genç Kalemler Dergisi Mehmet Akif Ersoy Özel Sayısı misafirlere dağıtılırken fuayede, Tarih Öğretmeni Firdevs ÇETİNKAYA yönetiminde hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’a ilişkin görseller dikkat çekti.   Daha sonra misafirlaer tören için konferans salonuna davet edildiler. Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenleri Selma GÖKALP ve Burcu Aslan’ın koordine ettiği karşılama ekibi misafirleri güler yüzlü bir şekilde karşılayıp törenin her aşamasında  tertip ve düzeni sağladılar.

Sarıçam- Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi sorumluluğunda yapılan programda açılış ve saygı duruşunun ardından  Piri Reis Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Çetin ÖZTÜRK günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparken Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Muzaffer BALOĞLU Mehmet Akif Ersoy’un ‘Dur Ey Yolcu’ şiirini seslendirdi.  İl düzeyindeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler İstiklal Marşını seyircilerin karşısında bir kez daha seslendirdiler.  Daha sonra Ssarıçam ilçe Milli eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ödüllerini Vali vekili sayın Cengiz HOROZOĞLU, Adana milletvekili sayın Tamer DAĞLI ve İl Milli Eğitim Müdürü Vekili sayın Murat BİLAL’den aldılar.

                Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Özlem TÜRKÖZ ve Mehmet ÖZSÖYLER yönetiminde hazırladıkları ‘İstiklal ve Mehmet Akif’ oratoryosunu sahnelediler. Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Öğrencileri sahne performanslarıyla seyircileri adeta büyüleyerek salonun ayakta alkışlarıyla oyunlarını sonlandırdılar.  Törenin son kısmında  Sarıçam Remzi Oğuz Arık İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin görsel sanatlar öğretmeni  yönetiminde hazırladıkları mehter gösterisi göz doldurdu.  Salon programı sonunda misafirler ile öğrenciler birer hatıra fotoğrafı çekitirdiler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2016 - Güncelleme: 31.01.2024 16:01 - Görüntülenme: 931
  Beğen | 0  kişi beğendi