Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Sosyal Bilimler ve Fen Liselerine yönelik hazırlanan Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi kapsamında Adana ili genelinde Koordinatör okul olarak belirlenen okulumuz Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Bakanlık tarafından yayınlanan kılavuz gereği paydaş okulların katılımıyla Kutadgu Bilig temalı il paneli 29.02.2024 tarihinde gerçekleştirildi.
Panele ev sahipliği yapan okulumuz öğrencilerinin yanı sıra paydaş okullar olan Borsa İstanbul Fen Lisesi, Ceyhan Ticaret Borsası Sosyal Bilimler Lisesi ve Eczacı Sevinç Erdinç Ceyhan Sosyal Bilimler Lisesi proje öğrencileri panelde Kutadgu Bilig ile ilgili bildirilerini sundular. Bilgi şöleninin yaşandığı panele Adana Fen Lisesi, Kozan Fen Lisesi, Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi ve Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de dinleyici olarak katıldılar.
Programa Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İNAL ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Fehmi HAYTAOĞLU teşrif ettiler.
Panel sonunda panelist öğrencilere ve danışman öğretmenlerine katılım belgesi takdim töreni yapıldı.

Proje Koordinatörü ve danışman öğretmenlerimize, Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Doç. Dr. Bilge KARGA GÖLLÜ’ye teşekkür ederiz.

Şbt

Eğitim yazar, oyun tasarımcısı,insan kaynakları ve sınav grupları,moral motivasyon eğitmeni oyun dostu  Ahmet ÇİFTCİ öğrencilerimize seminer verdi.

Şbt

Adana Tüyap Kitap Fuarına katıldık. Öğrencilerimiz kitapların dünyasında keyifli zamanlar geçirdi. Yazarlar ve şairlerle de görüşen öğrencilerimizin hatırasında anlamlı bir gün yaşandı. Bu arada gençler rahat durmamış, adı bizde saklı bir şairi okulumuza davet etmiş. Aferin gençler

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından İl Koordinatörlüğünü yapmış olduğumuz "OKU-YORUM YAZIYORUM PROJESİ" kapsamında Tarihi Kısacakzade Konağı'nda️, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezinin konuğuyduk.Prof. Dr. Deniz ABİK ve Prof. Dr. Engin ÇETİN tarafından öğrencilerimize "Kutadgu Bilig Okumaları" başlıklı seminer verildi.
Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Şbt

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 31 Ekim 1918 tarihinde Adana’ya gelerek, İskenderun’a çıkartma yapmayı planlayan İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verileceğini belirtmesi ve Kurtuluş Mücadelesi ateşinin Adana’da yakılması, Adana için şeref madalyasıdır.

Bugünün anlam ve önemini idrak etmek için hazırlanan programda emeği olan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Bu toprakları bize vatan kılan ecdadımıza, şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Ruhları şad olsun.

Şbt

7 Aralık 2023 tarihinde okulumuzu ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Muzaffer ÇİNTİMAR'a okul müdürümüz, öğretmen, veli ve öğrencilerimizle iade-i ziyarette bulunduk.

Öğrencimiz tarafından yapılan "İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy" portre yağlı boya tablosunu kendisine hediye ettik.

Kendisi de öğrencilerimizi unutmamış. Çok güzel kitaplar hediye etti.

İl müdürümüze nazik kabulleri ve sohbeti için teşekkür ederiz.

Şbt

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL'ü okul müdürümüz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla ziyaret ettik.

İletişim fakültesiyle yapılacak olan işbirliği üzerine görüşen heyetimiz, fakültenin stüdyo ve kayıt alanlarını ziyaret etti.

Bizzat Dekan hocamızın moderatörlüğünde öğrencimizle küçük bir deneme kaydı yapıldı.

Misafirperverliği için başta Sayın Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL olmak üzere tüm fakülte hocalarına teşekkür ederiz.

Şbt

Karatede İkinci Şampiyonluğumuzun Muştusudur! ASBL' de daha ne cevherler var!

Muhammed Emir AYDIN isimli öğrencimiz
Karate Erkekler B Kategorisinde
Adana Şampiyonu oldu.

Karatede iki farklı kategoride şampiyon olduk. Öğrencimizi tebrik eder, öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğrencisi Kemal Efe KÖSEAYDIN Okul Sporları Karate A kategori branşında Adana şampiyonu olmuştur. Öğrencimiz ilimizi bölge şampiyonasında temsil edecektir. Öğrencimizi tebrik eder, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz Floor Curling Kız takımı Adana şampiyonu olmuştur. Kızlarımız,
ilimizi bölge şampiyonasında temsil edecektir. Öğrencilerimizi tebrik eder; emekleri için Beden Eğitimi öğretmenlerimiz, Duran Ali ÖZASLAN ve Süha İBRİŞİM'e teşekkür ederiz.

Şbt

Bugün Günlerden Spor ve Kariyer!

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Muzaffer ÇİNTİMAR öğrencilerimizle buluştu. Sohbet çok derindi. Spor, güreş, tekwando, atletizm akariyer ve kültür..Sayın Çintimar okulumuz öğrencilerinin başarılarını ve düşüncelerini ilgiyle dinledi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Uygar İNAL da iştirak ettiler.Müdürlerimize teşekkür ederiz.Kıymetli öğrencilerimiz, en iyisini hak ediyorsunuz. Müdürlerimiz ilerde makamlarını sizlere devredecekler. ASBL öğrencileri tüm makamlara namzettir.

Final DÜNYA 2. si olduk

Şbt

Öğrencimiz Fatma Nur SALMAN'la, kimya kategorisinde dünya ikincisi olarak okulumuza gümüş madalya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz . Ayrıca, Fatma Nur SALMAN, aynı kategoride ülkemizin South Africa (Güney Afrika) temsilciliğine layık görülmüştür.

Danışman öğretmenimiz Ayşe Ongun YÜCE'ye teşekkür ederiz.

BASINDA BİZ

Şbt

Uluslararası Buca IMSEF(Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı) lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması açılış töreninde ülkemizin bayrağını öğrencimiz Fatma Nur SALMAN taşıdı.