T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SARIÇAM - Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi

Okulumuz Hakkında...

Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'ne, 17 Şubat 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılma onayı verilmiştir. Azeri şair, yazar, filozof ve siyasetçi olan Bahtiyar Vahabzade´nin vefatı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Azerbaycan ile dostluğun bir simgesi olarak okulumuza bu isim verilmiştir.

OKULUN TARİHÇESİ

Kuruluş:

Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'ne, 17 Şubat 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılma onayı verilmiştir. Azeri şair, yazar, filozof ve siyasetçi olan Bahtiyar Vahabzade´nin vefatı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Azerbaycan ile dostluğun bir simgesi olarak okulumuza bu isim verilmiştir.Okulumuzun Azerbaycan ile Kardeş Okul Projesi onaylanmıştır.

Okulumuz 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Seyhan ilçesinde Necdet Kahraman İlköğretim Okulu  bünyesinde eğitime başlamıştır. Daha sonra  Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin boşalttığı ve İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi'ne ait binada 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk döneminde eğitim vermiş, Şubat 2011 tarihi itibariyle şimdiki kendi binasına taşınmıştır.

Okulun kurucu müdürü Mehmet DEMİRCİ'dir.

 

İdari Personel:

Okul müdürlüğü görevini  Mehmet Şahin KARAKAŞ yürütmektedir. Bir müdür başyardımcısı,iki öğrenci işlerinden sorumlu ve  bir de pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı olmak üzere 4 müdür yardımcısı halen görev yapmaktadır.

             

OKULUN ÇEVRE İNCELEMESİ

Okulumuz, Çatalan yolu üzerinde ikinci kilometrede, Kargakekeç Deliçay mevkii civarındadır.

Seyhan Baraj Gölü manzarasına sahip olan okulumuz, şehir merkezine 20 dakika, havaalanına 25 dakika mesafede olup, Çukurova Üniversitesine ise 5 dakika uzaklıktadır. Okulumuzun göl manzarasına eşlik eden ağaçlar, tepeler, dağlar ve tarım alanları bulunmaktadır. Baraj gölü kıyısında bulunan Kent ormanı ile arboretum (botanik bahçesi-ağaç parkı) ise diğer zenginliklerimizdir.  Menekşe köyü ise 3 km. uzaklıktadır.

Bunlara ek olarak okulumuz civarında;  33.000 kişilik şehir stadyumu, Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi,Sarıçam Belediyesine ait Model Uçak Pisti, Hekimköy villaları, TOKİ konutları, Sarıçam TOKİ Anadolu Lisesi, Özel Erkan Koleji ve bir de katı atık tesisi bulunmaktadır.

Yeni bir yerleşim yeri olması sebebiyle yapılaşma ve tesisleşme yoğunluğu çok azdır.

.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2019 - Güncelleme: 02.02.2024 13:37 - Görüntülenme: 1011
  Beğen | 3  kişi beğendi