Nis

Azerbaycan Eğitim Ateşesi Necibe NESİBOVA ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan AKPINAR, okulumuzu ziyaret ettiler.Bu ziyaretle Türk dünyasının büyük şairi Bahtiyar Vahabzade, bir kez daha yad edildi.

12. Sınıf öğrencilerimizin derslerine giren öğretmenlerimizle okul müdürümüz Hüseyin Avni GÜLLÜ  başkanlığında YGS Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Eğitimci-Yazar NLP Uzmanı Alişan KAPAKLIKAYA´nın Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Öğrenmeyi Öğrenme”, “Öğretme Stratejileri”, “Motivasyon”, “Aile İçi İletişim”, “NLP”  alanlarında  verdiği konferans büyük ilgi gördü.

Öğrencilerimiz Çanakkale Zaferinin 100. yılı münasebetiyle Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezinde hazırlanan "Çanakkale Platosu´nu" ziyaret ettiler.

İstiklal Marşımızın kabülünün 94.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u anmak için düzenlenen il programı, Sarıçam Evliya Çelebi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Okulumuz, Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi ile programda görevliydi.

İl milli eğitim müdürümüz sayın Turan AKPINAR, Sarıçam ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Seyhan ÇELİK´le birlikte okulumuzu ziyaret ettiler.

Okulumuz hazırlık sınıfı öğrencileri Çek Cumhuriyeti ile mektup arkadaşlığı projesi başlattı.
İngilizce Öğretmeni Çağatay Er koordinatörlüğünde yapılan çalışma çerçevesinde öğrencilerimiz unutulmakta olan bir geleneği yeniden canlandırıyorlar. Yapılan çalışma ile kültürümüzü tanıtmanın yanında öğrencilerimiz öğrendikleri dili pratik etme şansı elde ediyorlar.

Okulumuzdan bir grup öğrenci öğretmenleri eşliğinde Adana´nın güzel ilçesi Aladağ´a kar gezisi düzenlediler. Öğrencilerimiz Toroslar´ın eteğinde karda eğlendikten sonra bölgenin ünlü ´sucuk mangal´ını tatma imkanı buldular.

B.E.N´i Keşfet projesi kapsamında koridorlarda kütüphanenin ilkini Çukuruvo Üniversitesi öğrencilerinin kitap bağışıyla kurduk

Ock

11 Ocak 2015 saat 11:00 – 14:30 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü içerisinde düzenlenen oryantiring parkurunda yapılan Liseler arası Okulsporları Oryantiring il birinciliği yarışmaları Genç Kız A(1998-1997 doğumlular), Genç Kız B(2000-2001 doğumlular), Genç Erkek A(1998-1997 doğumlular), Genç Erkek B(2000-2001 doğumlular) olmak üzere 4 kategoride yapıldı. Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Alper TEKALP ve İdris ÇİÇEKLİ tarafından oryantiring çalışmaları yapan öğrenci sporcularımızın aldıkları dereceler;

Ock

8 ocak 2013 tarihinde elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz değerli öğrencimiz Muhammed Abdullah ŞAHİN´i  Okulumuz pansiyonunda düzenlediğimiz mevlit programı ile yadettik.12. Sınıflarımızın düzenlemiş olduğu programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan ÇELİK Şube Müdürü  Muzaffer GEYİK beylerde katıldı. Lokum Şerbet ve tatlının ikram edildiği mevlite katılan eski öğrencilerimiz Hasan ALNIAÇIK, Yakup ÖLÇ, M.Sefa CİNGÖZ ve Kadir cengize okul müdürümüz Hüseyin Avni GÜLLÜ tek tek teşekkür etti.

Ara

Öğretmenlerimiz İlhan CEMAL , Şakir GÜL, Mehmet ÖZSÖYLER Rehberliğinde Ramazanoğlu Konağı,Edebiyat Müzesi Dişçi Ethem Konağı Atatürk Evi ve Sinema Müzesi ne Tarih ve kültür gezisi  düzenlenmiştir

Öğrencilerimizin akademik ve davranışsal gelişim süreçlerinin değerlendirilmesi, başarıyı artırmak için çözümlerin sunulması, veli-öğrenci-öğretmen işbirliğinin sağlanması amacıyla 28 Kasım Cuma saat 15:30´ da genel veli toplantısı yapıldı

Bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, dâhi komutan, eşsiz devlet adamı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü okulumuzda saygı, minnet ve rahmetle anıldı.