Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerimizle buluştuk.
9. sınıf öğrencilerimiz artık ASBL’li.
Öğrencilerimizin “Uyum Eğitimleri” okul Rehber Öğretmenimiz Nurcan KORKMAZ KARAKUŞ tarafından verilmiştir.

Şbt

2023 YKS sınavında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize, desteğini esirgemeyen idarecilerimize, en çok da yılmadan çalışıp bu dereceleri alan öğrencilerimize teşekkürler.

Tem

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında boş kontenjan sayısı KIZ öğrenci pansiyonu 76 (Parasız Yatılı) ve 19 (Paralı Yatılı) olmak üzere 95 kız öğrenci; ERKEK öğrenci pansiyonu 66 (Parasız Yatılı) ve 16 (Paralı Yatılı) olmak üzere 82 erkek öğrencidir. Boş bulunan kontenjanlara başvuruların alınması 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında  olup, 25-31 Ağustos 2023 tarihinde şartları taşıyan öğrencilerden kayıt kabul komisyonunca yerleştirmeleri ilan edilecek ve 31 Ağustos tarihinde kesin kayıtları yapılacaktır. Kesin kayıtlarını yaptırmayanların yerine yedek listeden kayıt yapılacaktır. Aşağıda bulunan linki tıklayarak kayıt kabul şartlarını öğrenebilirsiniz.

Tem

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun.

Nis

Adana valimiz sayın Dr. Süleyman ELBAN , Sarıçam Kaymakamımız ,İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Müdür Yardımcımız,İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte okulumuzda düzenlenen iftar programına katılmışlardır. Sayın Valimiz daha sonra öğrencilerimizle birlikte okulumuzun düzenlediği söyleşi programına katılmıştır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Sarıçam Kaymakamımıza katılan değerli müdürlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.

Ara

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Selma GÖKALP ve Salih KILIÇARSLAN tarafından hazırlanan ve düzenlenen Cengiz AYTMATOV'un Toprak Ana kitabının paneli gerçekleştirildi. Okulumuz 11. sınıf öğrencileri panelist olarak hazır bulundular ve sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ara

OKU-YORUM YAZI-YORUM projesi kapsamında öğrencilerimiz  Nazan BEKİROĞLU'nun Mor Mürekkep kitabının eleştirel okumalarını Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi sayın Dr. Emine AYAN ile birlikte gerçekleştirdi. Proje koordinatörümüz Selma GÖKALP ve Mehmet ÖZSÖYLER öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün tüm Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği OKU- YORUM YAZI- YORUM projesinin birinci aşaması olan eleştirel okuma etkinlikleri kapsamında Mehmet KAPLAN'ın Kültür ve Dil kitabını Çukurova Üniversitesi'nde Prof. Dr. Engin ÇETİN ile birlikte değerlendirdik. Bizi ağırlayan yorumları ile bize değer katan değerli hocamıza ve proje danışmanı hocamız Selma GÖKALP teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz da Kariyer günleri devam ediyor. Klinik Psikolog Ebru ÖZKURT TOPÇU okulumuzda öğrencilerimizle Psikoloji bölümü üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Bu güzel söyleşinin hazırlanmasında emeği geçen İngilizce öğretmenimiz Gökçe ÇIKMAN'a ve bu söyleşi için bize zaman ayıran Psikolog  Sayın Ebru ÖZKURT TOPÇU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

2022 yılında Adana Bahtiyar Vahabzade S. B. L olarak ingilizce olarak proje sunumlarının yapıldığı Kimya ve Biyoloji kategorilerinde  iki projemiz, 19 ülkenin  katılım gösterdiği Uluslararası Buca imcef (Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı) lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında her İki kategoride de GÜMÜŞ madalya almaya layık görülmüştür. Kimya kategorisinde FATMA NUR SALMAN, TÜRKİYE'yi SIRBİSTAN'da temsil etme hakkı kazanırken Biyoloji kategorisinde ARDA DAŞBAŞ ve CENNET BEBEK, Türkiye yi ARJANTİN 'de temsil etme hakkı kazanmıştır.

Kas

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı kutlu olsun. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile birlikte Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşku ve mutlulukla kutladık.

Ekm

Okul Aile Birliği toplantımız sonunda öğrenci ve velilerimizle beraber eğlenceli ve hoşça vakit geçirdik.

Ekm

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hilal KOÇER başkanlığında öğrencilerimizle birlikte Çukurova Üniversitesi TÜRKOLOJİ derneğini ziyaret ettik.