2024 YKS

2024 PARASIZ YATILI VE BURSLULUK SINAVI

Ekm

Okul Aile Birliği toplantımız 27.10.2023 cuma günü saat 16.00 'da yapılacaktır. Tüm velilerimizin toplantıya katılmasını rica ediyoruz.

Şbt

Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Pansiyonunda kalan parasız yatılı öğrencilerinin yemek ihtiyaçları için 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 22/d bendi kapsamında Doğrudan Temin yöntemi ile aşağıda belirtilen listedeki ürünlerden malzeme alınacaktır.

Söz konusu alımlar  için piyasa fiyat araştırması kapsamında değerlendirilmek üzere K.D.V hariç teklifinizin rakam ve yazı ile birbirine uygun yazılarak 05/09/2023 tarih ve saat 17:00' a kadar kapalı zarf ile okul müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Tem

OKULUMUZU KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİ VE AİLELERİNİ TEBRİK EDİYORUZ.SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AİLESİNE HOŞGELDİNİZ.OKUL KAYITLARI E-OKUL ÜZERİNDEN OTOMATİK OLARAK YAPILMAKTADIR.SERVİS -KIYAFET-SEÇMELİ DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ OKULLARIN AÇILDIĞI İLK GÜN YAPILACAKTIR BİLGİ ALMAK İSTEYEN VELİLERİMİZ OKULUMUZU ZİYARET EDEBİLİRLER.

PANSİYON BAŞVURUSU İÇİN TAKVİM VE  GEREKLİ EVRAKLAR İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ.

/meb_iys_dosyalar/01/18/973726/dosyalar/2023_07/31104505_03163842_Pansiyon-basvuru-2023-2024.pdf

PANSİYONLA İLGİLİ DUYURU

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı öğrenim görmek için Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesine bu sene 150 öğrenci alacak olup pansiyon kayıtları uzaktan yakına göre yapılmakta olup Pansiyon boş kontenjan bilgileri aşağıdaki gibidir. Okulumuzu tercih ettiğinizden ve bu başarıdan dolayı siz öğrencilerimizi, anne ve babanızı kutluyoruz. Okulumuz yurdu, eğitim binamızın yan tarafında yer almaktadır. Pansiyonumuz kız ve erkek öğrencilerimize hizmet vermektedir. Pansiyonumuz 329 yatak kapasitelidir , 191 kız 138 erkek öğrencimiz pansiyonumuzda barına bilmektedir. Pansiyonumuzda 95 Kız ve 82 Erkek öğrencimiz için boş kontenjan vardır. (Boş kontenjanlar 9. Sınıf öğrencilerine ayrılmıştır)

Şbt

2 Dönem ders porgramı ekte sunulmuştur. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize ikinci dönem sağlık ve başarılar dileriz.

Ara

Değerli velilerimiz öğrencilerimizin durumlarını görüşmek üzere 23.12.2022 cuma günü saat 16.00 da okulumuzda yapılacak veli toplantısına davetlisiniz. Tüm velilerimizin katılımı bizleri sevindirecektir.

Ekm

OKULUMUZUN AKADEMİK BAŞARI SİSTEMİ (ASBL-ABS) TARİHLERİ AÇIKLANMIŞTIR. ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜM YIL BOYUNCA GİRDİĞİ SINAVLAR ANALİZ EDİLECEK OLUP SONUÇLAR KENDİLERİ VE AİLELERİ İLE PAYLAŞILACAKTIR.

Ağu

Pansiyon Başvurusu İçin Tıklayınız https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/GSSL/SNV29101.ASPX

Ağu

Hem fiziki şartlarıyla, hem sosyal yaşam alanlarıyla, hem de kadrosuyla ilimiz ve ülkemizin  parlayan yıldızı okulumuzu tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Kas

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDEBİLMELERİ İÇİN YAZDAN İTİBAREN  OKULUMUZU BAŞTAN SONA YENİLEDİK...OKUL HİJYEN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE GEREKEN ÖNLEMLERİ ALDIK.

OKULUN TARİHÇESİ

Kuruluş:

Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'ne, 17 Şubat 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılma onayı verilmiştir. Azeri şair, yazar, filozof ve siyasetçi olan Bahtiyar Vahabzade´nin vefatı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Azerbaycan ile dostluğun bir simgesi olarak okulumuza bu isim verilmiştir.Okulumuzun Azerbaycan ile Kardeş Okul Projesi onaylanmıştır.

Okulumuz 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Seyhan ilçesinde Necdet Kahraman İlköğretim Okulu  bünyesinde eğitime başlamıştır. Daha sonra  Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin boşalttığı ve İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi'ne ait binada 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk döneminde eğitim vermiş, Şubat 2011 tarihi itibariyle şimdiki kendi binasına taşınmıştır.

Okulun kurucu müdürü Mehmet DEMİRCİ'dir.

İdari Personel:

Okul müdürlüğü görevini  Mehmet Şahin KARAKAŞ yürütmektedir. Bir müdür başyardımcısı,iki öğrenci işlerinden sorumlu ve  bir de pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı olmak üzere 4 müdür yardımcısı halen görev yapmaktadır.

OKULUN ÇEVRE İNCELEMESİ

Okulumuz, Çatalan yolu üzerinde ikinci kilometrede, Kargakekeç Deliçay mevkii civarındadır.

Seyhan Baraj Gölü manzarasına sahip olan okulumuz, şehir merkezine 20 dakika, havaalanına 25 dakika mesafede olup, Çukurova Üniversitesine ise 5 dakika uzaklıktadır. Okulumuzun göl manzarasına eşlik eden ağaçlar, tepeler, dağlar ve tarım alanları bulunmaktadır. Baraj gölü kıyısında bulunan Kent ormanı ile arboretum (botanik bahçesi-ağaç parkı) ise diğer zenginliklerimizdir.  Menekşe köyü ise 3 km. uzaklıktadır.

Bunlara ek olarak okulumuz civarında;  33.000 kişilik şehir stadyumu, Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi,Sarıçam Belediyesine ait Model Uçak Pisti, Hekimköy villaları, TOKİ konutları, Sarıçam TOKİ Anadolu Lisesi, Özel Erkan Koleji ve bir de katı atık tesisi bulunmaktadır.

Yeni bir yerleşim yeri olması sebebiyle yapılaşma ve tesisleşme yoğunluğu çok azdır.

Ağu

Okulumuz Öğrencilerine 7-14 Ağustos Tarihlerinde Evliya Çelebi MTA Lisesinde Vehbi Ünlü tarafından Tercih Danışmanlığı Verilecektir.