Adana Büyükşehir Belediyesi Liselerarası Tiyatro Şenliği

Okulumuz tiyatro kulübü, Özlem TÜRKÖZ yönetiminde öğrenci oyuncularımız İlayda UYAN ve Yiğit YÜKSEL ile katıldığı "Adana Büyükşehir Belediyesi Liselerarası Tiyatro Şenliği"nde jüri özel ödülünü almıştır.

30. Adana Büyükşehir Belediyesi Liselerarası Tiyatro Şenliği´nde yerini alan okulumuz, 11 Mayıs Pazartesi saat 20.00´ da İlker KÖKLÜK´ün yazdığı, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Özlem TÜRKÖZ´ün yönettiği Parça Tesirli Pazarlar adlı tiyatro oyununu sahnelemiştir.

JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ değerlendirmesinde oyunculuklarıyla, oyun seçimleriyle, yönetmen yaklaşımı ve yorumuyla partner uyumu, ayrıntılı sahne düzeni, sade anlatım, ritmi ve temposuyla, kışkırtıcı, minik ve cesur bir ekip çalışmasından dolayı “Parça Tesirli Pazarlar” oyunu ile Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi ödüle layık görülmüştür.

Günümüz Türkiye´sindeki toplumsal sorunlara kayıtsız kalan bir çiftin pazar günü, evlerinin önünde gerçekleşen terör eylemi ile yüz yüze gelmelerini konu alır oyun. Alışveriş ve tüketim çılgınlığının kara mizahla sahneye uyarlandığı tek perdelik komedi, öğrencilerimiz İlayda UYAN ve Yiğit YÜKSEL´in performansları ile sunulmuştur. Tüm ekibi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yazan: İlker Köklük

Yöneten: Özlem Türköz