Ara

Okulumuzun masa tenisi takımı beden eğitimi öğretmenimiz Duran Ali ÖZASLAN önderliğinde Fatih Terim Anadolu Lisesini setlerde 3-0 yenerek galibiyeti hak etmiştir.

Ara

Okulumuz Genç Liderler Kulubü Sarıçam Hocallı Türk Kadınlar Birliği İlköğretim okulunda öğrenim gören ihtiyaç sahini öğrencilere kışlık kıyafet yardımı yapmak üzere okul müdürümüz Ali Rıza DİKMEN'in olur ve desteğiyle kermes etkinliği düzenlenmiştir. Başta kulüp danışman öğretmeni Selma GÖKALP olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Müdürümüz Ali Rıza DİKMENİN ve Okul Aile Başkanlığımızın el ele vererek oluşturduğu SBL BEST etkinliğinden kesitler "Çukurova Barış Gazetesi" nin sayfalarında yerini aldı.

Ara

05.12.2019 tarihinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Duran Ali ÖZASLAN'ın önderliğinde basketbol takımımız Adana Fen Lisesi basketbol takımını hazırlık maçında 55-52 yendi.

Ara

05.12.2019 Tarihinde okulumuzda IHH tarafından "İyilikle Yarışan Sınıflar" etkinliği düzenlenmiştir. Hazırlık sınıflarımızla katıldığımız bu etkinlikte öğrencilerimize

farklı illerde ki arkadaşlarına yardımcı olabilecekleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Ara

04.12.2019 tarihinde okulumuzda düzenlenen SBL BEST etkinliğinde Milli Yüzücü Nesrin Olgun ARSLAN ve Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya HALEFOĞLU öğrencilerimizle buluştu. Konuşmalarının ardından Okulmuzun Müdürü Ali Rıza DİKMEN tarafından hediyeleri kendilerine takdim edildi.

Nesrin Olgun ARSLAN kimdir ?

Nesrin Olgun, (d. 1957, Adana), yüzücü, beden eğitimi öğretmeni. Manş Denizini yüzerek geçen ilk Türk kadını.

7 yaşında yüzmeye başladı ve çeşitli dereceler aldı. Masa tenisiyle de uğraştı ve Türkiye dereceleri aldı.

1979'da Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi bölümünü bitirdi. 28 Ağustos 1979'da 15 saat 47 dakikada

Manş Denizini yüzerek geçti.

Başkent Okullarında Baş Antrenörlük yaparak yüzme sporunu birçok çocuğa aşıladı.İki çocuk annesi olan Nesrin Olgun'un çocukları

Bengü ve Şevket Arslan da annesi gibi yüzme dalında başarılıdır, her iki çocuğu da Çanakkale Boğazı'nı küçük yaşta geçerek büyük

bir başarıya imza atmıştır.

Ara

Okulumuzun yeni müdürü Ali Rıza DİKMEN 02.12.2019 tarihinden itibaren görevine başlamıştır.

Kendilerinin branşı "Uzman Tarih Öğretmeni" dir.

2019-2020 eğitim öğretim dönemi okul aile birliği ve veli toplantısı yapıldı. Okul aile başkanlığı ve yönetim kurulu mevcut kadro ile devam edilmesi boşalan

üyeliklere de Fatih YAVUZ ve Arzu GÖKÇELİK'in seçilmesi kararları alındı.

Okulumuz müdürü Ali ABUZ , rehber öğretmenimiz Saniye Hande EYÜPOĞLU , okul aile birliği başkanı Mehmet Şerif DUMRUL ve 11. sınıf öğrencilerinden

Gülistan GÖNÜL, Fatma SATILMIŞ ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Veysel DURGUN'u ziyaret ederek Öğretmenler Gününü kutlayıp hediyelerini kendilerine takdim ettik.

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.Okulumuz idaresi ve okul aile birliğinin hazırlamış olduğu hediyeler öğretmenlerimize takdim edildi.

Okulumuzun öğretmenlerinden Selma Gökalp'in önderliğinde  İstiklal marşı ile başlayıp okulumuzun müdürü Ali ABUZUN konuşmasıyla devam eden ve öğrencilerin  Ulu Önder Atatürk hakkındaki güzel şiirleri ile süren 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni programından görüntüler.

Duran Ali Hocamızın önderliğinde sınıflar arası voleybol turnuvamızdan kareler.

11.11.2019 "Türkiye Geneli Ağaç Dikme Etkinliği" kapsamında Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler lisesi olarak Coğrafya Öğretmenimiz Mehmet KAMALI önderliğinde öğrencilerimizle bu güzel etkinliğe dahil olarak yerimizi aldık.

2018/2019 YILI MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİPLOMALARI HAZIR OLUP OKUL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDEN İMZA KARŞILIĞI ALABİLİRLER...

Okulumuz Adana 'nın  Sarıçam  ilçesinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 5 yıl eğitim  yapan (Hazırlık+4 Yıl)bir kurumdur.Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesinde  Kız ve Erkek bölümleri ayrı ayrı olmak üzere öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.Okulumuz Pansiyonuna yatılı öğrenci yerleştirme şekli puan üstünlüğüne göre olmaktadır. Şuan itibariyle 49 Kız 47 Erkek boş kontenjanımız bulunmaktadır. Okulumuzu tercih edecek öğrenci ve velilerimizin bu yatılılık koşullarını dikkate almalarını önemle rica ederiz.Okulumuzda İngilizce ağırlıklı   Hazırlık sınıfı bulunmaktadır.Okulumuza Adana'nın her yerinden özel okul servisleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.Okulumuzda Avrupa Birliği projeleri ,TÜBİTAK, Sempozyum, Panel vb. kültürel ve bilimsel çalışmalar aktif olarak yapılmaktadır. Bu faaaliyetlerin yanında Sportif her türlü aktivite öğrencilerimizin bireysel yetenek ve isteklerine göre  sunulmaktadır. Okulumuzun 2018 yılı üniversiteye yerleştirme oranı   % 77 dir. Okulumuzda Kapalı spor salonu , Z kütüphane ,Proje odaları, etüt odaları ,kitap okuma salonları bulunmakta olup bu sene 150 öğrenci alınacaktır.