T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SARIÇAM - Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi

OKULUMUZ BEYAZ BAYRAK ALARAK ADANANIN EN TEMİZ OKULLARINDAN OLMUŞTUR.

OKULUMUZ BEYAZ BAYRAK ALARAK ADANA’NIN  EN TEMİZ OKULLARI ARASINDA YER ALDI.

 

 

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Sertifikaları, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen törenle verildi.

Törene Adana Valimiz Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Halk Sağlık Müdürü Dr. Alper Acil, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Sadettin Özsürekcigil,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Sağlığı Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar yaptı.

Konuşmasında projeler hakkında bilgi veren Turan Akpınar “ Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Projeleri, Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle yürütülmektedir. Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ülke genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir.” dedi.

Konuşmasında rakamsal veriler sunan Akpınar, ilimiz genelinde 2013 yılında 58okulun; 2014’te 55 okulun, 2015’te 171 okulun;  2016 eğitim öğretim yılında ise170 okulun Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını belirtti.

  Beslenme Dostu ödüllerinde ise bu rakamların katlanarak arttığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü  “2013 yılında 8 okulumuz; 2014’ te 14 okulumuz; 2015’te 30 okulumuz; 2016’da ise 64 okulumuz plaket almaya hak kazanmıştır.” dedi.

 “Temizlik İmandandır.” hadisini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar,  “Böyle önemli projede işbirliği içinde çalışan Bakanlığımıza ve Sağlık Bakanlığına, yoğun programlarına rağmen törenimize katılan Sayın Valimize ve bütün katılımcılara teşekkür ederim.” Diyerek sözlerine son verdi.

Okulumuz adına bayarağı okul müdürümüz Özden KARA aldı








Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2017 - Güncelleme: 31.01.2024 17:16 - Görüntülenme: 1519
  Beğen | 0  kişi beğendi