OKULUMUZDA YANGIN EĞİTİMİ VE TATBİKATI YAPILDI

19.12.2016 Pazartesi günü Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Okulumuz işbirliğinde okulumuz pansiyonda kalan öğrencilerine yönelik Yangından korunma önlemleri ve Yangın Eğitimi Okul Konferans salonunda verildi. 10:30 da Sunum, Açıklamalar, Soru-Cevap seklinde başlayan eğitim 11:45 te bitirildi. Öğrenciler dersliklere alındı saat12:00da Yangın Alarmı verilerek tatbikat kısmına geçildi. Tüm okul öğrencileri habersiz verilen alarm sesiyle 3.5 dakikada okuldan tahliye edildi. 12:05 te okul ön bahçede toplanma alanında okulun tüm öğretmen ve öğrencileri toplanarak Yangın Eğitimi veren İtfaiye personelini izlediler. Okul bahçesinde kontrollü ateş yakıldı. Yangına müdahale teknikleri gösterildikten sonra okul sivil savunma ekipleri başta olmak üzere tüm okul öğrencilerinden istekli olan öğretmen ve öğrencilerin yangına müdahale edip söndürmeleri şeklinde devam eden uygulamalı eğitim 12:45 te bitirildi.

Okul Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni ve Sivil Savunma Ekibi Tolga YANIK rehberliğinde etkinliğin başarılı geçmesini sağlamıştır. Bir çok konuda öğrencilere bilgi ve tecrübelerini anlatmıştır.

Yayın: 19.12.2016 - Güncelleme: 31.01.2024 15:59 - Görüntülenme: 324