T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SARIÇAM - Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi

ŞİMDİ SEN ANLAT !!

Proje hakkında

Öğrencilerin ders ortamında pasif bir dinleyici olması öğrenmeye aktif olarak katılamamasına neden olmakta ve öğrenmenin kalıcılığına etki etmektedir. Akran öğrenmesi öğrencileri aktifleştirmek ve başarıyı arttırmak için kullanılabilir. Birey anlatırken öğrenmenin kalıcılığı artar, fark etmediği ayrıntıları fark eder. Proje kapsamında tüm branş derslerinden üniversiteye hazırlık için ÖDM Test uygulamasındaki soruları öğrenciler çözecek ve çözümleri videoya çekip branş öğretmeninin onayından sonra arkadaşlarının da ulaşacağı bir platformda yayınlayacaktır. Proje ekibindeki istekli öğrenciler anlatacak, platformdaki tüm öğrenciler dinleyecek; anlatan/dinleyen öğrenci olacak, öğrenme daha kalıcı olacak. Videoyu çeken öğrencilerin hem anlattıkları dersi, hem de sunum becerilerinin gelişeceği öngörülmektedir.

Hedefler

Öğrencileri öğrenmenin merkezine almak ve yaşayarak öğretmek hedeflenmektedir. Öğrenciye arkadaşının bir şeyler anlatması, anlatırken farkındalığının artması iki tarafa da katkı sağlayacaktır. Çektiği videolara öğretmenlerin dönüt vermesi video çekeni geliştirecek, dinleyenin de bu konuyu akranından dinlemesi konuyu daha iyi kavramasına ve kalıcılığına etki edecektir. Ayrıca yayınlanan videolar bir arşiv oluşturacak, öğrenci ilerleyen günlerde de videoların yayınlandığı platformda üniversite sınav sorularının çözümüne ulaşabilecektir. Çalışmamızın tüm branş derslerinde uygulanması hedeflenmektedir. Videoyu çeken öğrencinin sunum becerilerinin de gelişmesi beklenmektedir.

 

Çalışma Süreci

Çalışmamız 9. sınıf düzeyinde uygulanacaktır. Her ünite öğretmen tarafından anlatıldıktan sonra konu ile ilgili ÖDM testteki sorular, öğrenciler tarafından çözülerek videoya çekilecek (Öğrencinin kişişel haklarının korunması adına videoda öğrencinin yüzü görünmeyecek, sadece öğrencinin sesi ve soruyu çözeceği kağıt veya kaynak kitap görünecektir.) ve platformda yayınlanması için ders öğretmenine gönderilecektir. Öğretmen sorunun doğru çözüldüğünü onayladıktan sonra konularına göre ayırarak platformda yayınlayacaktır.

 

Beklenen Sonuçlar

1) Bu çalışma sonucunda öğrenciler öğrenme sürecinde aktif hale getirilmiş olacaktır.

2) Hem videoyu çeken hem de izleyen öğrenci için kalıcı ve etkili öğrenme sağlanmış olacaktır.

3) Ayrıca çekilen videolar tüm öğrencilerin erişimine açık bir platformda yayınlanacağı için projeye dahil olsun ya da olmasın tüm öğrencilere fayda sağlaması beklenmektedir.

4) Videoyu çeken öğrencinin sunum becerilerini geliştirmesi ve kendine güvenini artırması hedeflenmektedir.

5) Videoyu çeken öğrencinin anlattığı derse olan ilgisinin ve bakışının değişmesi beklenmektedir.

6) Diğer okullardaki öğrencileri dinlemesi ve onların anlattığı dersle ilgili olarak eleştirel düşünceyi geliştirmesi hedeflenmektedir.

7) Empati yeteneğini geliştirmesi beklenmektedir.

 

https://www.youtube.com/channel/UCG6a8sbSZtrLAfCaIElz1hw

 

 

06-05-202206-05-202206-05-202206-05-202206-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 31.01.2024 14:29 - Görüntülenme: 198
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
ETWİNNİNG,