Şbt

Uluslararası Buca IMSEF(Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı) lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması açılış töreninde ülkemizin bayrağını öğrencimiz Fatma Nur SALMAN taşıdı.

Şbt

Okulumuz 12. Sınıf öğrencisi Sevgi Nisa AVCI Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Türkçemiz” Konulu Ortaöğretim Öğrencileri Arası Deneme Yarışmasında Adana 1.si olmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu temsilcilerinden oluşan seçici kurul, illerde yapılan değerlendirmeler sonucunda il birincisi olarak seçilen ve Türk Dil Kurumuna gönderilen 81 eser arasından Türkiye genelinde dereceye
girenleri belirledi.

Öğrencimizin eseri prestijli "Türk Dili" dergisinde yayınlanacaktır.

Cumhuriyetimizin . Yılında okulumuza bu gururu yaşatan öğrencimize, Danışmanları Halil İbrahim DALGIÇ, Rahmi BULUT ve Selma GÖKALP hocalarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun pansiyonunda 12. Sınıf öğrencilerimizle tatilde YKS Kampı yapıyoruz. Siz yeterki çalışın gençler. Biz sizin için ortamı hazırlarız.

Söz Verdiğimiz Gibi!
Sosyal Bilimler Lisesi olarak Fen Bilimlerinde de varız.

Uluslararası Buca IMSEF(Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı) lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Kimya kategorisinde finallere kalmıştır.
2023 yılında Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi olarak Kimya kategorisinde öğretmenimiz Ayşe ONGUN YÜCE danışmanlığında başvuruda bulunduğumuz projemiz, dünya ülkelerinin katılım sağladığı fuarda öğrencimiz Fatma Nur SALMAN tarafından sunulacaktır. Öğretmenimiz Ayşe ONGUN YÜCE ve öğrencimiz Fatma Nur SALMAN'ı tebrik eder, finalde başarılar dileriz.

Şbt

Cumhuriyetin .yılına özel hazırlanan "Fidan Dikim Etkinliğinde" biz de geleceğe ve Cumhuriyete nefes olduk.

Şbt

Okulumuz 12. Sınıf öğrencisi Kıymetli Merve Köşker İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen 100. Yıl RESFEBE  yarışmasında Lise Düzeyinde 1.olmuştur. Öğrencimizin taltif törenini Kaymakamımız Sayın Murtaza DAYANÇ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Uygar İNAL yapmıştır. Değerli öğrencimizi ve danışmanı kıymetli Resim Öğretmenimiz Mine ULUÖZ'ü tebrik ederiz.

Şbt

Cumhuriyetimizin . yılına özel olarak öğretmen ve öğrencilerimizle hazırladığımız "Cumhuriyet AnadolusununTürküleri" klibini dinlemenizi tavsiye ederiz.
"Cumhuriyet'in tacı güzel sanatlardır, o tacın en güzel mücevheri Cumhuriyeti kuran Anadolunun türküleridir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Gide Gide-Ben Gidersem Sazım Sen Kal- Doyulur mu? (Potpori)

Şbt

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa gezisi yaptık. Gezi İnceleme Kulübü öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı "Okul Aile Birliği Genel Kurulu" 27 Ekim 2023 tarihinde yapılmıştır. Okulumuzun 2023 yılı faaliyetleri Genel Kurul tarafından tam güvenle ibra edilmiştir.
Başkan İdris TOKLU nezdinde önceki dönem yönetim kurulu üyelerimize teşekkür eder, yeni yönetime başarılar dileriz.

Şbt

Öğrencilerimizin bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı olması amacıyla Sarıçam İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan doktor ve hemşireler okulumuz öğrencilerine seminer verdi. Seminerde hijyen, salgın hastalıklardan korunma ve ergenlik çağının fiziksel,ruhsal ve biyolojik etkileri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Şbt

Yüreğir Gençlik Merkezi ile birlikte bugün okulumuzda “Merkezim Her Yerde” etkinliği düzenledik.
Çuval yarışından ebru sanatına, akıl ve zeka oyunlarından ip atlamaya çok farklı ve eğlenceli etkinliklerle şenlendik. Programın sonunda öğrencilerimiz tarafından hazırlanan rock müzik konseri sergilendi.

Şbt

Bugün Mevlid-i Nebi haftası kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin hazırladığı program oldukça sıcak ve samimiydi. Sevgi, hoşgörü ve müjde dilinin toplumlara şifa olabileceği sözle ve melodiyle sahnelendi. Öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun bugün çok değerli konukları vardı.Ortadoğu Teknik Üniversitesi İlkyar öğrenci topluluğu, öğrenci ve öğretmenlerimizle buluştu.
Kurucu ve gönüllü lideri ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Hüseyin VURAL ve ekibi öğretmen ve öğrencilerimize ayrı ayrı atölye çalışmaları yaptılar.
Hacettepe ve ODTÜ’nün farklı bölümlerinden gönüllü hocaların çalışmaları çok etkileyiciydi. Bu haftasonu herkesin anılarında bir ömür kalacak güzellikler bıraktılar. Organizasyonu hazırlayan öğretmenlerimize ve Değerli İlkyar ekibine, okulumuzu yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Uygar İNAL’a teşekkür ederiz.
 Bizde misafirlerimizin adlarına fidan dikerek teşekkür ettik. 12. Sınıf öğrencimiz Merve kendi yaptığı resmi takdim etti.

Şbt

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda Çukurova İlçe Vaizi, Sayın İdris POLAT tarafından öğrencilerimize "Sevgi ve Müjdeleyici Dil" başlıklı konferans verilmiştir.

12.Sınıf öğrencimiz Elif Göksu DOĞAN, bugün
"Z Kuşağı Gözüyle Sosyal Bilimler Lisesi" başlıklı radyo yayına katılacaktır. Öğrencimizi tebrik ederiz.